100% voet

Risicovoeten

 We bieden speciale en op uw medische behoefte afgestemde behandelingen aan voor voeten van mensen met last van:

  • Reuma
  • Diabetes
  • Spasme
  • Verschillende ouderdoms gerelateerde voetproblemen. Hierbij is een screening vooraf nodig.
Meer over reuma

Bijna 2 miljoen Nederlanders hebben een vorm van reuma. Of het nu gaat om reumatoïde artritis, artrose, jeugdreuma of een van de overige 100 chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Een medisch pedicure kan mensen met reuma helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van hun leven en het omgaan met reuma.

Als u aan reuma lijdt, kunt u met diverse complicaties aan uw voeten te maken hebben of krijgen. Mogelijke complicaties kunnen zijn:

  • Ontstekingsprocessen in de voet
  • Vergroeiingen van de voet
  • Stand verandering van de voeten en tenen
  • Verandering van het voetweefsel
  • Verandering van de teennagels

Wellicht heeft u als gevolg van deze complicaties  last van ongewenste eelt- en likdoornvorming, net als meer dan 80% van mensen met reuma. Reden genoeg om uw voeten extra aandacht te geven.

Meer over diabetes

Bij diabetes kan het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht houden. Dat komt doordat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft. En ook reageert het lichaam vaak niet meer goed op insuline. Of het maakt helemaal geen insuline meer. Insuline regelt de bloedsuikerspiegel.

Diabetes heet ook wel suikerziekte. De meest voorkomende soort is diabetes type 2: negen van de tien mensen met diabetes hebben diabetes type 2. Zij hebben te weinig insuline in het lichaam en reageren daar ook niet meer goed op.

Daarnaast is er een vorm van diabetes waarbij het afweersysteem onbedoeld cellen beschadigt die insuline aanmaken. Dit heet diabetes type 1. Mensen met diabetes type 1 moeten elke dag bloedsuiker meten, insuline spuiten of een pompje dragen. Ze moeten bij elke maaltijd, hoe klein ook, berekenen hoeveel insuline ervoor nodig is.

Bij diabetes is het erg belangrijk dat de voeten goed gecontroleerd worden, door uzelf maar ook door een medisch pedicure. Zij heeft daarvoor geleerd en kan u ook goede adviezen geven.

Meer over spastische en/of oudere voet

Gemiddeld lopen we in ons leven drie keer de aarde rond. Het is dan toch niet verwonderlijk, dat onze voeten vanaf onze 40ste verjaardag met de eerste veranderingen te maken krijgen!

Daarnaast brengt het ouder worden mee, dat we minder soepel worden en minder kracht krijgen, waardoor het lastiger wordt om de nagels aan de voeten te knippen. Het gevaar is dan dat verwaarlozing van de voeten kan ontstaan.

Spastische / slappe verlamming

Als u een spastische of slappe verlamming heeft, zijn uw spieren niet meer in staat te doen wat ze moeten doen. Dit kan onder andere de volgende complicaties met zich meebrengen: Hamertenen of klauwtenen, klap voet; instabiliteit, gevoelsvermindering, wondjes, extreme eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels, spasmen.

Samen met U , de medische pedicure en andere disciplines zijn er oplossingen die wij voor u op maat kunnen bepalen.

Wat zijn de kosten hiervan?

Na een grondige screening maken wij een passend behandelplan, met een passende prijs. Bij diabetes of reuma is er vaak vergoeding van de verzekeringsmaatschappij mogelijk; controleer bij uw verzekeraar of u deze kosten na de behandeling mag declareren.

Voor vrijblijvende informatie of voor het maken van een afspraak kunt ons bereiken op 0546 826 065.